Zadania - ustawianie przypomnień

Collapse
X

• Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TomLaw1967
    Junior Member
    • Jul 2025
    • 17

Zadania - ustawianie przypomnień

Proszę o pomoc.
    Nie mogę znaleźć gdzie w CRM się definiuje uprawnienia lub widoczność opcji Przypomnienie
    Chodzi o to aby po zdefiniowaniu zadania i przypisaniu tego zadania do osoby odpowiedzialnej pojawiło się okienko Przypomnienie (z dalszą możliwością wskazania rodzaju przypomnienia - okienko wyskakujące lub emai) Mam taką sytuację że jak zdefiniuję zadanie i przypiszę to sobie... to wyświetla mi się opcja Przypomnienie (na email lub okienko) a jak przypiszę to komuś innemu (z tej samej grupy roboczej) to opcja Przypomnienie nie pojawia się/znika.
  • eymen-elkum
    Active Community Member
    • Nov 2014
    • 487

Dzień dobry,

Wygląda na to, że nie jest to kwestia uprawnień Role/Team.

W EspoCRM przypomnienia są powiązane z użytkownikiem. Oznacza to, że użytkownik tworzący lub edytujący zadanie może ustawić przypomnienie dla siebie. Natomiast gdy zadanie zostanie przypisane do innej osoby, system korzysta z domyślnych ustawień przypomnień tej osoby, zdefiniowanych w jej własnych Preferencjach.

Podobne zachowanie było omawiane tutaj:
    https://forum.espocrm.com/forum/gene...h-the-reminder

Dodatkowo w przypadku zadań pole „Przypomnienie” pojawia się tylko wtedy, gdy ustawione jest pole „Termin” / „Date Due”.

Dokumentacja:

Proszę sprawdzić, czy użytkownik, do którego przypisywane jest zadanie, ma ustawione domyślne przypomnienia w swoich Preferencjach.

Jeżeli potrzebne jest, aby osoba tworząca zadanie mogła ręcznie ustawiać przypomnienie dla użytkownika odpowiedzialnego, prawdopodobnie będzie to wymagało dodatkowej personalizacji, np. przez Workflow, Formula lub Hook.
    EspoCRM Expert since 2015
    We build custom solutions & premium extensions
    Eblasoft Technology Solutions​

Comment

Working...