Polish users

Collapse
X

• Time
  • Show
Clear All
new posts

• Grzegorz
    commented on 's reply
    Witam

Dla mnie super informacje - czekam na moment kiedy będę mógł skorzystać z waszej pracy.
    Zastanawialiście się może już nad kosztem jaki będę musiał ponieść?

• emillod
    commented on 's reply
    Mamy wersję beta - przychodowe się pobierają w podstawowym zakresie, tj. rodzaj faktury, nr, nr ksef, pozycje faktury, data wystawienia, plik xml. Pracujemy wciąż nad automatycznym tworzeniu wizualizacji. Obecnie całość pracuje na tokenach, które będą działać do końca 2026. Rozpoczęliśmy pracę nad wystawieniem faktur, tam będzie więcej pracy, ponieważ musimy bezpiecznie zaimplementować obsługę certyfikatów oraz wymyślić obsługę trybów offline. Certyfikaty są potrzebne do obsługi od 2027 + już teraz faktury w trybie offline nie wystawimy bez certyfikatu.

Pracujemy również nad funkcjonalnością, która umożliwi za pomocą kilku kliknięć pobrać paczkę ze wszystkimi fakturami z poprzedniego miesiąca, żeby móc ją szybko przekazać do księgowości, co uprości proces księgowania.

• Grzegorz
    commented on 's reply
    Witam

Czy macie może już jakieś plany odnośnie KSeF - będziecie coś tworzyć do obsługi w EspoCRM?

• TomLaw1967
    commented on 's reply
    Cześć Jacku... miło Cię witam.

• jacao
    replied
    Originally posted by TomLaw1967
    Czy są tu użytkownicy z Polski?
    Polacy... pokażcie się.
    ----------------------------------------------------------------------------------
    Are there any Polish users here?
    Poles... show yourselves.
    ----------------------------------------------------------------------------------
    Jacek, Wroclaw. Uzywamy w naszsj organizacji od kilku lat do obslugi dosc zlozonego przedsiewziecia. Mamu duzo cutomizacji i automatyzacji, zaaaansowana konfiguracje Portalu (kilka tysisecy kont). I wiele wiele jeszcze pomyslow w trakcie realizacji lub zaplanowanych.

Leave a comment:

• emillod
    replied
    Jestem ciekaw, czy jest tu ktoś kto korzysta z jednego EspoCRM do obsługi wielu firm jednocześnie? Mam na myśli, że np. wystawia faktury wewnątrz EspoCRM w imieniu kilku spółek lub chciałby pobierać faktury przychodzące dla kilku podmiotów?

Leave a comment:

• emillod
    commented on 's reply
    Panie Grzegorzu,
    póki co się odrabiamy po świętach, ale tak - jak przygotujemy takie rozwiązanie, to oczywiście będzie mógł je zakupić każdy zainteresowany.

• Grzegorz
    commented on 's reply
    Witam

Też należę do tej grupy co teoretycznie ma obowiązek wystawiać te faktury od 1 kwietnia.
    Z tego co widziałem tworzycie rozszerzenia do EspoCRM - chętnie bym skorzystał z waszej pracy.
    Będziecie mogli coś zaproponować?

Pozdrawiam
    Grzegorz Rost

• maxniebieski
    replied
    Witam,

Dodam , może swoją opinię , wybieramy opcję przeczekania , pomimo , że łapiemy się już na luty to nie fakturowaliśmy z Espo , więc mamy trochę lżej . Doskonale wiemy , że na pewno pojawi się cała masa poprawek do wersji 2.0 KSEf .
    Na początek sądzę , że najrozsądniej napisać jest widok faktur kosztowych - tu się raczej dużo nie zmieni .

Co do opcji czy autorzy napiszą integrację dla promila potencjalnych chętnych ? Nie sądzę . Gdyby nawet napisali zrobią osobny moduł z subskrypcją i na końcu okaże się , że napisanie tego samemu lub kupienie od kogoś kto to napisze będzie dużo bardziej rozsądnym wyborem .

Leave a comment:

• emillod
    replied
    Rozmawiałem dziś z MF i oni twierdzą, że wszystko będzie od 1 lutego działać, aczkolwiek dopiero 1 lutego opublikują wersję 2.0 do użytku produkcyjnego, więc to już samo w sobie wydaje mi się troszkę dziwne, ale no tak zdecydowali. Dobrze by było gdyby wycofali całe to ustrojstwo, ale wolę się mile zaskoczyć, zamiast mieć nadzieję na happy end.

Nie wiem jakiego rozmiaru firmy tutaj się kryją pod nickami, ale raczej zakładam, że nie są to firmy, które muszą już zaraz od lutego wdrażać KSeF w 100%. Dlatego też wybraliśmy u nas podejście na spokojnie, tj. wpierw zaczniemy od wdrożenia opcji pobierania faktur, ponieważ kontrahenci będą nam wpierw wysyłać faktury, a potem pozostanie kwestia samego tworzenia faktur przez KSeF. My też nie będziemy wymyślać koła na nowo, są gotowe rozwiązania, które są dostępne do implementacji, a my będziemy je po prostu wdrażać w EspoCRM.

Leave a comment:

• Grzegorz
    replied
    Witam

Mało optymistyczne. Teraz stawiam sobie pytanie co robić dalej:

1. czekać do debiutu systemu KSeF i może się wyłoży i system zostanie znowu odłożony,
    2. zmienić CRM-a ale jak sobie pomyślę ile mnie kosztowało czasu i wysiłku aby się do niego wdrożyć to już mnie „boli głowa”
    3. próbować z jakimiś dodatkowymi aplikacjami - to znowu nie będę miał wszystkiego w jednym miejscu

Ma ktoś może jakieś pomysły jak ten temat ruszyć?

Leave a comment:

• emillod
    replied
    Z tego co pamiętam to jest standard europejski, z którym sales pack chyba jest kompatybilny, ale to my sobie lokalnie wymyśliliśmy własny

Leave a comment:

• TomLaw1967
    replied
    No... niestety ale w sytuacji kiedy "problem nie jest globalny" nie ma co liczyć na rozwiązanie natywne. Czyli wszystkie "nasze narodowe wynalazki" musimy rozwiązać sami.

Leave a comment:

• Grzegorz
    commented on 's reply
    Witam

Dzięki za informację

Pytałem się bezpośrednio przez portal.espocrm.com i zasugerowano mi popytać na tym forum.
    Nie otrzymałem jasnej deklaracji czy to będą robić czy raczej nie.

"Dear Grzegorz,

Our development team is continuously working on creating and testing new EspoCRM releases. At this stage, our upcoming updates are already planned, so we are not able to provide details regarding this feature development.

However, you can create a corresponding topic on our official forum so other users can follow and support this feature.
    The Feature Request link: https://forum.espocrm.com/forum/feature-requests.”

​I teraz jestem w kropce - bo może jeszcze jakoś inaczej lub gdzieś indziej powinienem poszukać odpowiedzi.

A jak wy planujecie rozwiązać ten problem z fakturami KSeF - możecie coś zasugerować?

• emillod
    replied
    Grzegorz
    my również stoimy przed tym wyzwaniem. Nie wiem czy twórcy EspoCRM mają zamiar dodać integrację z KSeF, należałoby ich o to zapytać. Z jednej strony mają już einvoicing, ale wydaje mi się, że mogą nie być zainteresowani wdrożeniem naszego standardu. My ze swojej strony będziemy na pewno pracować nad tym żeby kosztowe faktury były zaciągane + chcielibyśmy wystawiać faktury. O ile część z pobieraniem faktur nie powinna stanowić problemu, o tyle z tym wystawianiem będzie troszkę zabawy.

Leave a comment:

Working...