Announcement

Collapse
No announcement yet.

email to CRM users is not going out using SMTP.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • partomas
    commented on 's reply
    If we send to an email address (alias) of User2 which is not entered as User2 mail, then he receive it. If we send the same mail to address of User2, then it not come to post client mailbox, You can find it only in CRM inbox.

  • partomas
    commented on 's reply
    User1 don't have any mail account and working only in CRM, So e-mails is sending using CRM "Outbound Emails" settings.
    User2 in CRM don't have connected personal email account, so it's not a case too.

  • yurikuzn
    commented on 's reply
    Emails sent from UI are not sent in cron. They are sent instantly once a user clicks Send button.

  • yurikuzn
    commented on 's reply
    That's another thing. It won't help.

  • Maximus
    replied
    Hello partomas,
    you need to open your Personal/Group Email Account and tick the 'Store Sent Emails' box in the IMAP configuration (see screenshot)
    Attached Files

    Leave a comment:


  • espcrm
    replied
    Perhaps look at your email logs and see if it get send, check your CRON schedule too to see how it got run.

    Leave a comment:


  • yurikuzn
    replied
    There's no such logic. All emails are sent.

    Leave a comment:


  • espcrm
    replied
    That is indeed a bad bug then. At least I would classified it as one.

    Personally I don't know how email work; one issue I may guess could be related to your email provider, as it is an internal transfer they may not need to create an outgoing email at all and send it internal within the server. But that probably is not the case.

    Second issue could be that, with Email it run on a CRON basis. You might received it straight away in Espo but only after the CRON is run then the email actually get send out. But probably only notice these email missing well afterward.

    Anyway here is a thread bump for attention.

    Leave a comment:


  • partomas
    started a topic email to CRM users is not going out using SMTP.

    email to CRM users is not going out using SMTP.

    Hello, we figured out such strange behavior with e-mail in CRM. Let's say we have two CRM users with registered mails user1@domain.com and user2@domain.com in CRM
    if User1 tries to sent (forward) mail to User2 from CRM mail module, the system don't send mail using regular SMTP, but just forward it internally in CRM. The User2 din't receive this e-mail in his mailbox at e-mail client.

    so problem is that if we are checking e-mails not only in CRM we miss some mails in mailbox from CRM. Does anyone mentioned that or it's some CRM misconfiguration issue?
Working...
X