Announcement

Collapse
No announcement yet.

No Email notifications on event creation

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • No Email notifications on event creation

    It seems that email notifications are not sent on creation of a Task (or other type of event) even when users are setup to auto-follow all new events of that type.

    I have put more details here but no input so far and I believe it to be a bug -
    https://forum.espocrm.com/forum/gene...tch-is-enabled

  • #2
    I tested assignment notification and it worked for Tasks.

    Comment


    • #3
      Hello Yurikuzen,

      My system definitely has an issue. Here are the results of my experiment that I ran this morning -

      System Setup
      ESPOCRM is running on a Windows Server
      Chrome is used for the browser -

      Click image for larger version

Name:	pic1a.png
Views:	1
Size:	122.7 KB
ID:	50046
      My Preferences
      Click image for larger version

Name:	pic2a.png
Views:	1
Size:	42.5 KB
ID:	50048
      Process
      Two people involved. One to initiate new tasks and one (myself) who is setup to auto-follow any new tasks
      Test task created at 10:2 by Fred Bloggs – note only Fred Bloggs is a follower when the form is saved – by default I have not been added.

      Click image for larger version

Name:	pic3a.png
Views:	1
Size:	50.7 KB
ID:	50049
      The next email notification event was run at 10:23. No email notification has been received at 10:23 when it should have. Nothing in spam. So I waited for the next scheduled notification just in case at 10:28. No emails were received then either.

      Note: Weirdly email notifications are set for every minute but the log says every 5 – 7 minutes that it runs??

      Click image for larger version

Name:	pic5a.png
Views:	1
Size:	116.9 KB
ID:	50047
      Conclusions……auto-follow events do not send an initial email, possibly because there seems to be a delay between the event (in this case a task) being saved and the follower being added.

      I don’t know if this is related but why when I setup notifications for every minute does the system pick between 5 and 7 mins to run the process? Is my timing for notifications too fast – should I setup for every 10 mins?
      Last edited by rmorgan; 07-11-2019, 12:50 PM.

      Comment

      Working...
      X