Announcement

Collapse
No announcement yet.

Record Followers not receiving emails

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Record Followers not receiving emails

    Hi to all.

    We started using Espo a few days ago, specially because of the Meetings object.

    I made Stream available for it, and it works fine.

    But there's one small problem. Some meetings have a lot more than one follower. Sometime it gets to 15 people.

    They discuss a lot in the record's Stream section. But they only receive emails when they are mentioned.

    Is there a way to make everyone receive e-mails when a new post is added to the record's stream? They get the bell notification just fine. It's the emails that are the problem. They just don't receive it. They do for other stuff, so emails are working and Cron is also working.

    Thanks in advance!

  • #2
    Hello,
    If the users are added as Followers (not Attendees), then you need do this:
    1. In Administration -> Notifications -> chek the ''Notifications about updates in Stream for internal users' box.
    2. In Administration -> Notifications -> add 'Meeting' to the 'Stream email notifications scopes' parameter.

    Comment


    • talles.amadeu
      talles.amadeu commented
      Editing a comment
      Yeah, I did that. But they keep not receiving them

  • #3
    Any errors in the log file?
    https://docs.espocrm.com/administrat...ng/#check-logs

    Comment


    • talles.amadeu
      talles.amadeu commented
      Editing a comment
      Nope, nothing. They receive the update via notification, but not via email. But that's ok, we're gonna buy the advanced pack soon and I will fix it over there. Thanks

  • #4
    There's could be one more thing. Basically in the system exists a logic that prevents email notification sending in this notification was already read by a target user in the system. So when the system creates a notification it creates it to be shown inside the system (bell sign) and creates it for sending by email. The system notification are arriving immediately, but the email notifications are sending by CRON (see the 'Send Email Notifications' job) that executes by default every 2 min. So if your user read this notification before CRON sent it, then the system logic will delete this notification from a queue
    Please try to generate a new notification and check it after a few minutes.

    Comment


    • talles.amadeu
      talles.amadeu commented
      Editing a comment
      That's pretty cool actually. Thanks a lot! Had no idea of this information before.
Working...
X